Doe wat je kan als je gezond bent

Wanneer je de leeftijd hebt van tussen de 55 tot en met 75 jaar dan krijg je vanaf 2013 een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek darmkanker. Je kunt hier gratis aan meedoen, of je hier wel of niet aan mee wil doen mag je zelf beslissen. Als je deze leeftijd hebt bereikt dan ontvang je een brief waarin je wordt voorbereid op het bevolkingsonderzoek. Ben je twee weken verder dan ontvang je de uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek, deze uitnodiging vind je in een paarse envelop.

(Tip: kijk op Goedkoop.be om geld te besparen op leuke activiteiten en producten)

Wanneer je precies een uitnodiging krijgt hangt af van je geboortejaar. Het bevolkingsonderzoek waaraan je eventueel aan mee gaat doen bestaat uit een ontlastingstest. In de envelop die je ontvangt vind je een buisje met daarin een staafje, met het staafje prik je in de ontlasting, daarna doe je het staafje weer in het buisje. Als je alles gedaan hebt kun je het buisje weer terug sturen in de bijgeleverde retourenvelop. Je kunt ongeveer twee weken nadat je de retourenveloppe verstuurt hebt een antwoord verwachten. Wanneer je bloed terug vind in de ontlasting dan kan dit betekenen dat je darmkanker hebt, maar er kunne ook andere oorzaken zijn. Als het zo is dat er bloedsporen zijn gevonden in de ontlasting die je hebt opgestuurd dan kan er een vervolgonderzoek nodig zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>